zondag, januari 06, 2008

zo makkelijk is het dus blijkbaar..

een oefening die extra concentratievermogen verlangt, van met name de mannelijke
zangerwannabee..

Goh ..wat een lekkere .. stem toch..

Voorspoedig 2008 gewenst


Hoe was het , Ameland gangers ?

Gaarne een reisverslagje en een afspraak
voor een borrel !!!


beste wensen voor alle proathuus/plephuus bezoekers

groeten van Heidy en Eddy

De Zumpe

ik kwam deze anim..zocht deze animatie

http://www.grow.arizona.edu/Grow--GrowResources.php?ResourceId=162

zag dat het uitgerotte warter afdroop naar een drainage veld.. ik herinner me die velden uit de zumpe.. daar zijn aardig wat stukken te vinden met die blokken drainage structuur..
bedoelt dus om water zo snel mogelijk en gelijkmatig over een gebied te verspreiden..

affijn ..hebben jullie nog ervaringen met dit stukkie landschap.. De Zumpe..? Ti's eigenlijk wel een groot deel van m'n jeugend nm

daarnaast gaan er spannende verhalen van ronddobberen in
waarschijnlijk specie-emmers.. en manouvreren met stokken..
Ikzelf en de heer C hebben er vormende herinneringen liggen..
zo betrapten wij ooit in heftig naar verf meurende camouflagepakken, een stel dat onder de drie kastanjebomen hun geluk vonden.. ook werden wij beschoten door een soort hill billy's die ik herkende als nazaten van een vergeten familie die hun leven sleet in een boerderijtje in een weiland.. deze mensen waren een half soort uitschot, grotendeels eigen keus..verwacht ik ..als kind werd je al verdreven van die plek .. altijd stond er een geschift vent je met een snotneus in de meest belabberde kleding je lachend aan te kijken .. het kind had een griezelig hoofd.. het hoofd was vreemd en diep getekend, een combinatie van drank en vuil..
affijn, ook betrapte ik een kudde reën daar in die moerassen.. misschien was het niet zo drassig als de verhalen je deden geloven.. misschien werden die verhalen slechts verteld om je er weg te houden.. in ieder geval werd mijn roekeloosheid beloond met een plaatje dat op mijn netvlies ligt gebrand.. een kudde reeën.. als elfen .. door het bos .. wellicht stond de wind gunstig.. of werd mijn geur overstemd door de verflucht van mijn camouflagepak.. misschien was het mijn allertheid en de verwachting ieder moment weg te kunnen zakken , die me deden bewegen als een cameleon.. de grond in me opnemend.. hangend aan bomen.. plots waren ze daar ..veel.. dichtbij.. op niet meer dan drie meter afstand .. rustig langslopend in een stille processie..



Vandaag maar eens terug gegaan naar de Zumpe.. nadat ik de wagen door het laatste stuk drek van de vossenstraat had gereden stapten we uit..

Wyts en d'r vader.. ik en de hond gingen op weg naar het byzondere gebiedje voorbij die plek waar ik de reeën zag..



De drainage velden bleken rabatten te heten, volgens Wyts haar vader.

de rabatten werden opgehoogd uit het ondergelopen veld zodat men er bomen op kon planten..

Een geheel andere kijk op het gebied dan ikzelf had.. helaas werd het byzondere vogelbroedgebied goed afgeschermd voor wandelaars, midden op het pad stond opeens een hek met veel prikkeldraad dat breeduit over het pad was verstrikt to in het water rechts en het weiland links.Een ketting waaraan drie sloten hingen..erboven een verboden toegang bordje..



Ik zal eens terug gaan.. en het hek paseren..