zondag, november 25, 2007

Ovenspiegel

Ik zou wat willen schrijven over Oosterwolde.. en waarom ik daar vandaag was.. ik zou wat willen zeggen over dat leuke aspect van het inkopen van particulieren.. het was weer het zoveelste prettige bezoekje op rij namelijk.. Daar waar ik afgelopen vrijdag een vriendelijke loodgieter trof die zijn bank kwijt moest, trof ik vandaag een Bourgondische levensgenieter die zijn ligbad 10 centimeter te groot had gekocht.
Behalve dat ik een leerzame tour kreeg langs zijn zelf geïnstalleerd CV systeem, welke werd verwarmd door een praktische PRITY, was het een genot om het gezinsleven en hun woning een drie kwartier te mogen meemaken..
Het was het toonbeeld van geluk beste lezer.. zoonlief lag onderuit gezakt in zijn laptop te staren terwijl dochter aan de zittafel kaboutertjes boetseerde uit kaarsvet, waarvan ik er één al in het elektische oventje had zien liggen.. kijk zei vader lachend "we hebben een overleden kabouter in de oven liggen"
Ik loerde naar binnen en moet zeggen dat het een bizar gezicht was die kleurige kabouter daar uitgestrekt te zien liggen op een velletje toiletpapier bij dat kleine ovenlampje.
In de vitrinekast trof ik een 4tal fraaie dierenschedeltjes.. een hondeschedel, een bokkeschedel en een paar kleintjes.. In de ruime ovenlade van de loeiende prity stond een stoofpotje spek te geuren en de drie honden des huizes hadden allen dat goedgemutste puppygedrag en die typerende geur die sommige honden oplopen na een wandeling in de regen..
Moeders zagen we ook in het voorbij gaan, ze had helaas een verplichting buitenhuis en moest nog even door het barre weer. Zo zaten wij even later na het instaleren van de badkuip aan de grote keukentafel, handgemalen 'koffie verkeerd' te genieten.. Het gesprek kwam als op bestelling en ging over mijn favoriete onderwerp, het warm stoken van een huis..
Het was een gesprek als voor een spiegel..

Maar nu wat anders..
Het is mijn stellige overtuiging dat koude weerstand verhogend is..

http://www.prity-bg.com/