vrijdag, april 11, 2008

Naar Spankeren.

Naar Spankeren ging ik voor twee H-balken.. excact om 2 uur stond ik voor de deur op nr 20
Een kwartier later was er nog geen mens in huis.. dus dan maar even naar de FIX (gebruikte bouwmaterialen) te Dieren gereden.
Aldaar bij die Fix recycling en bouw pruttel vernam ik dat er een steenworp verderop, een sloperijtje zat, waar ik misschien wel een stalen balk kon krijgen..
Helaas was dat niet het geval, het waggelende slopersmannetje met de flaporen keek me aan alsof ik'm vroeg offie vliegen kon..
Niks had de man.. behalve een hoop hout een muts en een bril.
..geen ovendeur, geen balken , geen staalplaat..
Dus maar weer terug naar nummer 20 om te zien of er al iemand thuis was.
Ondertussen bedacht ik me al hoe ik me zou opstellen tegenover iemand die zich niet aan z'n afspraken houdt.. zou ik er mee heen doen.. er beklemmend "niet op reageren"..of guitig en schalks "dat kan gebeuren" hinikken..
Ik was er nog niet uit .. om een lang verhaal kort te maken, er was nu wel iemand thuis maar die wist van niets.. en na een kort onderzoek bleek ik dus op nr 70 te moeten zijn alwaar ik de 3 & 4 meter lange balken probleemloos in de bus schoof.. dit dankzij het tactisch inzagen van het tussenschot en verwijderen van de bijrijdersstoel.

Door Dieren gereden besloot ik de dag zonnig te omlijsten met een gezonde lunch in de vorm van een fikse tros druiven en een bakje aardbeien.. ik mag zeggen dat ik wel even "opkeek" van de prijs.. Tien euro voor deze waterballetjes .. het is triest maar waar..een trosje druiven en een bakje aardbeien.. 10 euro.. hoe is het mogelijk..? Dat zou teruggerekend in guldens bijna 20 piek zijn.. absurd .. 20 gulden .. das een gulden per druif zowat .

Volgens de fruitboer zouden ze in 'meditèraneïsche' landen zo uit hun vel lekken.. die aarbeien..
"anders ik wel" had ik moeten zeggen.. "mafkees !" maar dat deed ik dus niet..ter plekke besefte ik dat ik een taak had.. aardbeien planten & kiwi's poten.. dat steunde me..ik zou dit hachelijke moment ten goede keren.. een fruit oase zal ik kweken.. in het voorbij gaan zal ik vruchten rijp van de stok trekken en terwijl de onbespoten natuurlijkheid zich over mijn tong ontfermd, zal ik denken.. "één gulden"