zondag, maart 15, 2009

Frozen river


Frozen river
Een verlaten trailerdame met 2 kinderen moet het maar zien te rooien.Via omstandigheden ontstaat er een samenwerking tussen haar en een jonge moeder van de Mohawk stam..
Een beklemmende zeer realistische film met een stille angstige lading in de kofferbak.
de moeite waard..
****


The Watchmen.


The watchmen.. de nieuwe film van Zack Snyder.. (300) .. om maar even kort door de bocht te gaan.. niet dat wat je ervan zou hopen.. ondanks de belofte en de onmiskenbaar subtiel gevatte jaren 70 sfeer is het een beetje een tegenvaller voor de Comic-liefhebber van het eerste uur, waaronder ik me zou moeten mogen rekenen..

Neem het japanse comic-debacle Casshern, kruis dat met de megaflop "the day the earth stood still" en je hebt een beeld van The Watchmen.. een slome film met prima casting..een rauwe film met actie-scenes zoals het moet.. grandioos..maar helaas is het een complex en inhoudsloos gaarkeukentje geworden van overdone bullshit die nergens kant of wal raakt.. tis triest maar waar.. desalniettemin raad ik natuurlijk iedere comic-fan deze "poging tot eerbetoon" te gaan zien en hier het tegendeel uit de doeken te doen.. ik trek het niet zelf niet meer .. moet me al in de meest onmogelijke metaforische bochten dwingen om er iets van te maken.. desondanks 3,5 sterren voor het genre , de vormgeving alswel de montage van het brillante intro..