dinsdag, december 18, 2007

Vaar vaar away..

Ik kan me zo voorstellen dat alles goed gaat..het houdt zelfs een beetje over.. misschien..

op de smeuïge klanken van Waits drijf ik dromerig af naar een gedachte die me de laatste tijd steeds vaker bezoekt..een gedachte als een gevoel..een milde verplichting..een opborrelende missie wellicht.. een onvervulde ervaring... iets genetisch.. Het is geen uitzonderlijke wens.. zelfs een bijna burgelijke..

hoeveel mensen werken zich niet op, in de veronderstelling na hun pensioen over de woelige baren te dobberen met hun zeewaardig bootje.. het bootje wordt zelfs nog wel eens aangeschaft..

maar wie gaat er nog echt over de woelige baren? en waarom lijkt dat bootje toch altijd belangrijker dan het gaan zelf? Ik ken iemand met 6 boten..het is ongelogen.. 6 ..zes boten..

maar varen ?

Ook denk ik dan aan die aan z'n peuk lurkende dorpsgek die een forse olietank op z'n drankbudget had uitgespaard.. hij zou de wereld rond met het ding.. maar z'n vaten zaten dicht en z'n been viel contstant uit.. maar goed..hij was het wel echt van plan geweest.. te gaan varen..

daar gaat het om.. .

Of die film pappilion.. , of Cast away.. ascape from alcatraz.. of die zweed met z'n vlot..



De zee is toch mooi .. machtig.. en het geeft zo'n mooi perspectief op het land.. ook niet onbelangrijk.. en wat doe je s'nachts..hangt de zeilvaarder dan een lampje in de mast zodat hij niet wordt overvaren door een vissersschuit ? en wat als je op een rif klapt.. is er snel repairfoam? dat ik listig en snel tussen een voorgevormd schot kan spuiten en ter plekke op z'n plaats klemmen met een stok die de juiste lengte heeft .. zijn er schuiten die altijd rechtop tuimelen?..die moet ik dan hebben !.. ook wil ik een koepel.. een kijkkoepel.. juist voor het rotweer.. haaks op de golven .. op en neer op en neer.. in de koepel moet ik ook kunnen pitten.. dat lijkt me wel wat.. deze moet dus niet te hoog zitten..anders wordt ik topzwaar..

plus dat het een kwetsbaar punt is ..een acryl glas cockpit.. en wat als je wordt belaagd door piraten in de stille zuidzee.. mag je een wapen voeren? ik denk in dit verband ook aan invriezen op de zuidpool en de altijd hongerig rondschuimende ijsberen.. misschien is een kruisboog een goed alternatief.. daarmee kan men ook een grote vis harpoeneren .. tenslotte moet er ook gegeten worden! .. koken doe ik met een kookdoos ! maar liever nog had ik vuur..

.. dat wordt dus eilandhoppen om hout te sprokkelen.. de boot moet ook een barbeque..dat is me wel duidelijk .. :)

Take it nog even mee..