maandag, juni 09, 2008

The Host




The Host is een Amerikaans Koreaans film...zeker voor de monsterliefhebbers de moeite waard.. Behalve dat de film een pikante onderliggende boodschap in huis schijnt te hebben..(iets met overheids-sneer betreffende de Sars-afhandeling destijds) is de film een verademing voor de kritisch realistische monstergenieter..
Zelden heb ik een film gezien waarin de special effects zo verzorgd op een realistische tijdslijn plaatsvonden.. wat dat betrefd is de film..bovenmatig uitzonderlijk.. zeer verassend.. Zelfs in slowmotion zijn de beelden het vergapen waard.. wat kan ik meer zeggen..
De Held is een wat bleke koreaanse jah.. papzak.. Het monster is een 9 meter lang dikkopje cq slijkkruipertje met loopflappen en de scene waarin de familie heftig rouwt om de meegesleurde familietelg is vervreemdend..

De koreanen beleven het verdiet ogenschijnlijk wat heftiger dan de doorsnee europeaan dat doet.. Volgens recensies komen de veelzijdige aspecten van de hoofdkarakters ruim aan bod.. Ik zou daar graag op in gaan..maar niet nu..