zondag, maart 29, 2009

Inkheart

De film Inkheart.. van schrijfster Cornelia Funke is een visueel fraai verzorgde film met gepast digitaal kunst en vliegwerk.. het is een toegankelijk verhaal dat af een toe wat sleperig voortgaat.. wellicht dat het op de bedrand wat minder opvalt..maar tussen het huidige aanbod van films mag dit volgens mij wel gezegd worden..

Het is een bombastische kindersprookjesthriller die ook de volwassenen al met al wel op de stoel houdt.. de film is nergens te gruwelijk, te spannend, te vermakelijk noch echt te vervelend.. voor een snelle inschatting kruisen we raps een Harry Potter met the mummie waarna we de scherpe randjes er grondig afschaven.

wat moet ik nog meer zeggen, jammer en onbegrijpelijk dat de film zo oppervlakkig blijft.. niets in de film komt echt tot z'n recht.. van het goede tot het slechte..van het oude peugeot busje tot de vliegende apen, de opgesloten minotaurus of het zwaard van Koning Arthur .. nergens een lach,een schok, nergens een gruwel of opluchting.. zo wil een mens toch niet leven, noch fantaseren..
tis een fraai & kleurrijk bord zemelen

***