dinsdag, oktober 16, 2007

Stevie Nicks

Als we het over mooie vrouwen hebben, dan moet ik altijd Stevie Nicks even noemen. Met die hoge hoed in 'you can go your own way' sloeg bij mij de meter totaal door het plafond.
Dat spaarzame moment dat haar gezicht even te zien was in die clip, wakkerde bij mij gevoelens aan die tot dat moment voor mij niet bestonden, ik wilde nog maar één ding .. Stevie Nicks zien.. en dat heel vaak.. Zo keek ik, week in, week uit naar Toppop, zat het nummer feitelijk uit .. wachtend op dat ene moment..Weer dat moment dat ze omdraait, haar gezicht even zichtbaar was, zo krankzinnig zuinig, zo ..selectief.. van al die schoonheid had iemand achter de snijtafel besloten dat slechts dat ene moment te zien mocht zijn.
Nu jaren later vermoed ik nog steeds dat het Stevie Nicks zelf is geweest die verantwoordelijk was voor dat minutieuze.. dat selectieve.. ze is voor mij het icoon van vrouwelijke schoonheid en de vergankelijkheid.. Volgens mij is ze zo ijdel dat ze het licht nog net niet haat.. affijn oordeel zelf.. :) Stevie Nicks met één van de mooiste melodieën die ik ken.. en als ik het originele clipje nog vind post ik die er onder.. grts Rj

ps het schijnt dat er nogal wat guessing gaande is over de betekenis van deze tekst.. Stevie schijnt het geschreven te hebben in 5 minuten.. starend naar haar eigen spiegelbeeld in het raam dat uitkeek over de bergen in colorado Aspen.. klinkt logisch..



WiM TeN VoeteN UiT

heerlijk :