zondag, februari 05, 2006

Het Twents gitaar festival.


Het doel van het Twents Gitaar Festival is om een breed publiek in Twente te laten genieten van alle muzikale mogelijkheden van de gitaar.
Deelname aan het Twents Gitaar Festival staat open voor jonge gitaristen en
serieuze amateur-gitaristen in Twente en verder voor de conservatoriumstudenten.
Elke belangstellende is welkom om te komen luisteren naar de masterclasses en de concerten. De entreeprijs voor een concert zal ongeveer 10 euro bedragen.
Alle activiteiten van het Festival vinden plaats in Theater Concordia te Enschede.
De concerten worden gegeven in de grote zaal, die plaats biedt aan 160 belangstellenden, de masterclasses vinden plaats en in 2 kleine zalen, waar plaats is voor 70 belangstellenden. Om de deelnemers aan het Gitaar Festival een muzikale impuls te bieden, verzorgen de musici die de concerten geven daarnaast ook masterclasses. Het Festival wil een breed aanbod verzorgen: naast traditionele klassieke gitaarmuziek komen ook Jazz op de klassieke gitaar, podiumpresentatie en muziektheater aan bod in de voorstellingen en masterclasses.
In de masterclasses is plaats voor 30 deelnemers in 3 categoriën:
Gitaristen tot en met 15 jaar• Amateurs vanaf 16 jaar• Conservatoriumstudenten en professionele gitaristen.Bovendien worden er als extra stimulans voor de deelnemers aan de masterclasses ook concoursen georganiseerd, één voor elke bovenvermelde categorie. De masterclasses zijn openbaar. Er zijn in totaal 7 concerten:
3 Lunchconcerten • 1 Middagconert • 3 Avondconcerten.Per voorstelling is er plaats voor 160 mensen. Voor de concerten en het bijwonen van masterclasses zijn zowel passe-partouts als losse kaarten verkrijgbaar.Tijdens het festival wordt in cafe Samsam live achtergrondmuziek verzorgd.