donderdag, mei 25, 2006

Eekhoorns van Slag


Eekhoorns van slag door windmolens.
*
Windmolens maken zoveel lawaai dat Californische eekhoorntjes die leven in de buurt van windmolenparken zich vreemd gedragen. Dat lijkt onbelangrijk, maar het verschijnsel heeft verstrekkende gevolgen.
*
Eekhoorntjes zijn extra alert door het lawaai.
*
Eekhoorntjes zijn extra alert door het lawaai Californische grondeekhoorntjes die de hele dag last hebben van het turbinelawaai reageren veel sneller op alarmsignalen van soortgenootjes dan eekhoorntjes die in alle rust rondscharrelen.
*
Gestrest
*
Gestrest rennen ze veel sneller terug hun holletje in, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Ze lijken ook de hele tijd extra alert op roofdieren.
*
Arend
Vervelend voor andere dieren die afhankelijk zijn van de eekhoorn. De steenarend bijvoorbeeld die de eekhoorns eet, of de roodpootkikker (red-legged frog) die vaak in de buurt van de eekhoorntjes leeft, stellen de wetenschappers die het onderzoek deden volgens de website van het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist. En er zijn nogal wat windmolens in de Amerikaanse staat Californië. Winderige woestijnen worden vol gezet in de 'milieuvriendelijke' staat.
*
Arnhold Schwarzenegger
*
Hoewel het op het eerste gezicht misschien niet helemaal in het imago van de republikeinse gouverneur Arnold Schwarzenegger past, staat de ex-Hollywood-ster op milieugebied geregeld lijnrecht tegenover president George W. Bush.
*
waarschuwing
*
Als de Californische eekhoorns last hebben van windmolens, dan geldt dat waarschijnlijk ook voor andere diersoorten overal ter wereld, waarschuwen de onderzoekers.

10 Comments:

At 25/5/06 00:42, Anonymous Anoniem...

Voor niets gaat de zon op ..

 
At 25/5/06 11:10, Anonymous Anoniem...

Ach, dat is een kwestie van wennen voor die eekhoorns, denk ik.

Ik kan me trouwens niet voorstellen dat Schwarzzenegger een andere visie op het milieu heeft dan Bush: Arnold staat er om bekend dattie graag is zijn Hummer rondscheurt, een tank die 1 op 1 rijdt. Dat is dan iemand met een voorbeeldfunctie! George heeft Kyoto aan zijn laars gelapt...Ze zitten op een lijn, lijkt me.

Gisteren stond de uitkomst van een wetenschappelijk onderzoek in de kranten. De aarde zal nog veel sneller, en veel meer opwarmen dan tot nu toe werd aangenomen. Geen fijn bericht.

 
At 25/5/06 16:02, Anonymous Anoniem...

Dat wennen zal nooit lukken Graf..
grondeekhoorntjes die het geruis negeren worden opgevroten door de Arend..
sorry voor weer zo'n natuur onderwerp overigens.. ik val in herhaling.. maar ben een beetje onderwerp moe.. ik wouw nog een onderwerp openen over 2012 .. daar is ook veel over te doen.. maar ik dacht .. het zal wel..

 
At 25/5/06 16:19, Anonymous Anoniem...

2012? Wat is dat dan?!

 
At 25/5/06 16:23, Anonymous Anoniem...

O....is het iets met de Mayakalender?

 
At 25/5/06 20:36, Anonymous Anoniem...

ik ben dus tegen die windmolens
de opbrengst weegt niet op tegen de ellende van die natuur verstoorders.
ik heb thuis een dik archief over de tegens en voors van windhandel!
als je echt iets wil doen voor de aarde dan moet je niet shoppen bij de action en meer van dat soort winkels(chinaprut).
koop dus duurzaam spul....
ZONENERGIE
is dus een beter alternatief alleen de productie van die cellen is nog teduur...dat komt omdat het RIJK subsidie aan shell (woutertje bos) en exxon hefft gegeven..en wat zeggen ze dan...hahaha..het is niet rendabel! ....

ik ben dus voor ! zonenergie en tegen windhandel.

 
At 25/5/06 20:50, Anonymous Anoniem...

Yep.. en Yep ..
Maya kalender loopt dan af.. 26000 jaar ofzo loopt op een endje.. een zeer inspirerend gebeuren.. d'r is nu al van alles in de maak op filmgebbied over dit onderwerp.. het spreekt zeer tot de verbeelding.

 
At 25/5/06 21:32, Anonymous Anoniem...

Dan kunnen de New Age-hordes zo overstappen van de Da Vinci Code naar de Mayakalender!

 
At 25/5/06 22:15, Anonymous Anoniem...

inderdaad.. met dat verschil dat we nu in de tijd vooruit gaan..

 
At 26/5/06 01:04, Anonymous Anoniem...

zo zo,
die 'man kent zijn
klassiekers

(zie hoofdstuk VIII )

 

Een reactie posten

<< Home