maandag, oktober 29, 2007

Super lekkere vissoep

weer zo'n leuk topic van A :

mijn recept voor een super lekkere vissoep..

Liter water in de pan..
bouillonblokje van het één of het ander.. bv bospaddestoelen..
blikje vette cocosmelk..
2 of 3 uien d'r in..
veel vis .. gemakshalve uit blik..
vette vis..anjovis, makreel, haring, paling, schelvislever.. ..om het even wat..
dan groente d'r bij.. prei..dopperts.. maakt ook geen hol uit..
beetje saffraan is wel lekker, klodder honing ..iets zuurs bv azijn..
misschien witte wijn..of sinaasappelschillen..
5 á 6 kleine gedroogde rode pepertjes aan pulp d'r in..
eens zien.. koriander vind ik zelf wel lekker..
ik heb er ook wel eens een schimmelkaasje doorheen gemieterd
ging ook goed..
dan even zacht laten koken zeg een half uur .. dan.. die brei door een zeef..
alles wat stevig is er uit zeven , en bij voorkeur naknijpen met iets..
De heerlijke boullion die overblijft een beetje opleuken met wat grote garnalen ..
of zo'n bakje zeevruchten.. hmmmm ..